Aandacht bij afscheid:
betrokken en persoonlijk

Bloesem Ceremonies

Het leven is een aaneenschakeling van momenten en ervaringen. Veel van die momenten raken je en blijven je een leven lang bij. Ook wanneer je afscheid moet nemen van iemand die voor jou belangrijk is. Met Bloesem Ceremonies help ik je om van dat afscheid een gedenkwaardige ervaring te maken.

Afscheid

Ruimte voor afscheid nemen

Ieder mens leeft, groeit en bloeit, maar krijgt ook te maken met verlies en afscheid nemen. Een goed afscheid dient recht te doen aan de persoon waarvan afscheid wordt genomen. Ook is er alle ruimte en aandacht voor de nabestaanden. Bij afscheid nemen laat je los, maar we zorgen er samen voor dat je een waardevol gevoel meeneemt wat je voor de rest van je leven kunt meedragen. Ik wil ervoor zorgen dat die eerste stap daarna er eentje is vol kracht en troost, ontstaan door een persoonlijk en betekenisvol afscheid.

Een ritueelbegeleider helpt

Tijdens een persoonlijk gesprek luister ik graag naar het verhaal dat jij over de overledene vertelt. Zo zal het voor mij duidelijk worden wie de persoon was, welke betekenis hij of zij gaf aan het leven van anderen en wat hem of haar herkenbaar maakte voor de omgeving. Behalve luisteren, is het intuïtief ervaren en aanvoelen een belangrijk onderdeel. Het zorgt ervoor dat er een kleurrijk beeld ontstaat. Dat beeld vormt de rode draad tijdens de afscheidsplechtigheid, die herkenbaar is voor alle aanwezigen.

De plechtigheid

Ik luister graag naar de wensen, geef ideeën en bied inspiratie. Van muziekkeus en fotopresentatie tot de tekst die jij zelf wilt spreken of opschrijven. Maar ook bij het vinden van een mooi ritueel, zoals het aansteken van kaarsen of het leggen van bloemen. Of iets speciaals, wat ontstaat tijdens ons gesprek en precies klopt bij de persoon. Ook kinderen worden niet vergeten met een passend moment tijdens of rondom de ceremonie. Zo ontstaat er een warm en liefdevol afscheid, waarin de overledene centraal staat.

Persoonlijke aandacht

Alles zal goed zijn: van de voorbereiding tot de woorden die gesproken worden en de ontmoeting na afloop. Ik denk hierin graag mee, waarbij je mag rekenen op mijn volledige aandacht tijdens het hele proces. Het blijft altijd bijzonder om een belangrijk en gedenkwaardig moment als deze vorm te mogen geven. Het is daarom fijn te horen dat men mijn bijdrage als warm en persoonlijk ziet, mijn oprechte betrokkenheid waardeert en dat belangstellenden de overledene nog beter hebben leren kennen.

Met liefde

Dit werk doe ik met veel liefde en aandacht. Ik weet hoe belangrijk het is om goed afscheid te nemen en aan dat moment met een goed gevoel terug te denken. Daarbij geloof ik dat ieder mens ertoe doet en daarom een mooi afscheid verdient: wanneer de persoon door velen geliefd was, maar ook wanneer iemand meer op zichzelf was en weinig mensen om zich heen had. Ik zal mij inzetten om de juiste woorden te vinden, een passend gedicht voor te dragen of een mooi verhaal te schrijven, zodat het afscheid gedenkwaardig blijft.

Over mij & Contact

Mijn naam is Natascha Prooij (1981). Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik gewerkt als wijkverpleegkundige en farmaceutisch rayonmanager. Door persoonlijke ervaringen heb ik mij verdiept in ‘afscheid en uitvaart’ en dat heeft geleid tot het volgen van de opleiding tot ritueelbegeleider. Ik wil mij graag inzetten om elke uitvaart, en andere belangrijke momenten in het leven, zo persoonlijk mogelijk te laten zijn. Zo ontstond het idee van Bloesem Ceremonies.

Het geeft mij de mogelijkheid om te doen waar ik goed in ben: mensen bijstaan op een belangrijk moment en daar van betekenis willen zijn. Door te luisteren en te kijken, door woorden te geven aan gevoelens, of soms door er alleen maar te zijn. Ik vind het heel bijzonder dat ik op deze speciale momenten een stukje mee mag lopen.

Japanse kersenbloesem

De bloesem van de Japanse kersenboom kent een bijzondere bloei. Voor mijn ouderlijk huis stond er eentje. Elk voorjaar zag ik de bloesemknopjes in de boom. Na enkele weken ontstond er een zee van prachtige, roze bloemen. De bloei van deze boom is kort, maar schitterend, waarna een periode aanbreekt waarin het groen zichtbaar is. In de herfst komt de boom weer tot rust, om zich voor te bereiden op de volgende lente. Zo gaat het ook in het leven: er zijn periodes van uitbundige bloei, maar ook dagen zonder kleur en alles wat daartussen zit. En daar geven we op onze eigen manier betekenis aan.

Contact

Als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen, of als je vragen hebt, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Dit kan via e-mail (klik op icoon hieronder) of telefoon: 06 - 249 00 815.